Strategia de dezvoltare a judetului Giurgiu va fi finantata cu bani europeni

fonduri europene, proiect, Giurgiu

Potrivit coordonatoarei de proiect si director al Directiei de Integrare Europeana din cadrul Consiliului Judetean Giurgiu, Julieta Botocan, este prima data cand strategia de dezvoltare a judetului Giurgiu a fost intocmita, in ultimii 20 de ani, si mai mult decat atat, este prima data cand aceasta se realizeaza din fonduri europene.

“Nu dispuneam niciodata de fonduri indeajuns pentru intocmirea unei astfel de strategii pe mai multi ani, dar iata ca acest lucru a fost posibil in acest an, ca urmare a castigarii unui proiect european si a finantarii acestuia din fonduri europene“, a declarat coordonatoarea proiectului.

Bugetul total al proiectului este de 125.644 de euro, din care 99.308 euro din fonduri europene si 26.336 euro contributie a Consiliului Judetean Giurgiu.

Obiectivul general al proiectului consta in imbunatatirea capacitatii de programare si implementare a proiectelor de dezvoltare ale judetului Giurgiu pana in anul 2013, iar strategia a fost conceputa in urma mai multor consultari cu primarii din judet, agenti economici, cetateni.

Majoritatea a pus accent pe dezvoltarea infrastructurii, relansarea sectorului agricol, diminuarea disparitatilor, promovarea incluziunii sociale si crearea de locuri de munca.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.