ANAF va modifica adeverinta de venit pentru a usura calculul indemnizatiei de crestere a copilului

subventie, indemnizatie, cresterea copilului

Astfel, mamele care obtin venituri din activitati independente sau agricole vor primi aceasta indemnizatie fie pe baza dovezilor eliberate de autoritatile competente, fie pe baza unei declaratii pe propria raspundere a solicitantei, potrivit proiectului de Ordin al presedintelui ANAF, publicat pe pagina de internet a institutiei.

“Pentru a veni in sprijinul persoanelor care solicita acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, se propune adaptarea modelului adeverintei de venit, astfel incat informatiile continute de acest document, sa poata fi utilizate de institutia abilitata pentru stabilirea drepturilor respective, fara a mai fi necesara prezentarea unor documente suplimentare de catre persoanele fizice”, se arata in document.

Propunerile de modificare a formularului adeverintei de venit se refera la introducerea informatiilor privind impozitul datorat, stabilit de organul fiscal sau de platitorii de venit, dupa caz, precum si introducerea informatiilor privind tipul de venit – venit realizat sau venit estimat.

Ministerul Muncii anunta, marti, ca, din numarul total de 174.300 de beneficiari ai indemnizatiei pentru cresterea copilului aflati in plata la 31 decembrie 2008, agentiile teritoriale pentru prestatii sociale au primit aproximativ 12.500 de solicitari de recalculare.

Din acestea aproape 6.600 erau solicitari noi de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului – primite de la primarii -, iar restul reprezentau solicitari de recalculare a indemnizatiei de la 600 lei la 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.

Reprezentantii ministerului Muncii au explicat ca persoanele care beneficiaza de indemnizatia pentru cresterea copilului vor primi in continuare 600 lei, iar dupa recalcularea cuantumului vor primi indemnizatia rezultata, inclusiv sumele restante reprezentand diferentele de calcul incepand cu luna ianuarie 2009.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.