Lansarea proiectului “Centrul de resurse pentru formare si consultanta in domeniul asistentei sociale”

proiect, asistenta sociala, Uniunea Europeana

Prin proiectul “Centrul de resurse pentru formare si consultanta in domeniul asistentei sociale” se urmareste cresterea capacitatii institutionale pentru organizatiile din domeniul asistentei sociale din judetul Vaslui si raionul Soroca, prin eficientizarea procesului de cooperare transfrontaliera. Acest deziderat se va realiza prin infiintarea Centrului de resurse pentru formare si consultanta care are misiunea de a aduce o contributie la dezvoltarea si profesionalizarea serviciilor sociale in acesta regiune transfrontaliera.

Grupul tinta este format din personalul de specialitate al organizatiilor de asistenta sociala din judetul Vaslui si raionul Soroca. Centrul si-a propus sa devina cel mai important partener al organizatiilor de servicii sociale din judetul Vaslui si raionul Soroca in pregatirea si derularea de programe coerente destinate imbunatatirii serviciilor sociale si a dezvoltarii institutiilor care ofera aceste servicii.

Centrul de resurse va crea un sistem de valori organizatiilor si personalului angajat in sistemul de asistenta sociala, va contribui la dezvoltarea competentelor individuale si de grup, buna comunicare pe orizontala si pe verticala, acces neconditionat la informatiile de specialitate.

Centrul de resurse lucreaza CU si PENTRU institutiile, organizatiile sociale, propunandu-si sa sprijine cresterea capacitatii institutiilor si organizatiilor pentru a putea rezolva eficient problemele complexe ale serviciilor sociale.

Proiectul dispune de un buget total de 55950 Euro, la care Autoritatea Contractanta contribuie cu 49000 Euro, reprezentand 87,58% din valoarea proiectului. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni si se va finaliza la data de 17.09.2009.

Persoana de contact:
Morosanu Daniela – manager proiect
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui
Adresa: Vaslui, Sos. Nationala Vaslui – Iasi, nr. 1, cod postal 730003
Telefon: 0235315138;
Fax 0235315346;
E-mail: [email protected];

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.