Guvernul are datorii de peste 11,5 milioane de euro la Iasi

Iasi, fonduri europene, Guvern

Fondurile ar fi trebuit decontate la Inspectoratul Scolar Judetean sau Primarie. Nichita a explicat ca in timp ce Ministerul Mediului trebuie sa deconteze 10 milioane lei pentru lucrari efectuate la construirea unui depozit ecologic, Ministerul Educatiei trebuie sa achite facturi de peste 40 milioane lei pentru lucrari realizate la scoli.

Acesta considera ca necesarul total de investitii in infrastructura scolara ieseana, potrivit ultimelor proiecte depuse de unitatile de invatamant, sunt de peste 150 de milioane de lei. Referindu-se la proiectele de investitii ale municipalitatii iesene, primarul a sustinut ca Iasiul este primul pol de crestere urbana din tara care a intocmit Planul Integrat de Dezvoltare Urbana, document necesar pentru accesarea fondurilor europene.

“Planul cuprinde si localitatile din Zona Metropolitana Iasi (14 la numar, n.r.). Am facut acest efort pentru a ajuta aceste localitati sa atraga fonduri europene. Planul identifica proiecte de investitii de 1,6 miliarde de euro, de la construirea de parcari si pana la modernizarea Aeroportului International”, a mentionat Nichita.

Conform primarului Nichita, planul de dezvoltare va fi lansat in dezbatere publica timp de 30 de zile, iar pe 3 martie va fi supus aprobarii Consiliului Metropolitan Iasi.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.