Nr. 1 pe piata de training, afaceri de 4,3 milioane euro in 2008

Ascendis Consulting, una dintre cele mai cunoscute companii de pe piata autohtona de training si consultanta, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,3 milioane euro, in crestere cu 43% fata de cea realizata in 2007.

“Anul 2008 a fost un an de crestere atat pentru piata de training, cat si pentru business-ul Ascendis care a depasit tintele propuse initial, ajungand la 4,3 milioane euro. Evolutia pozitiva este rezultatul investitiilor in personal realizate de companiile din sectoare precum financiar-bancar, telecom, energie si farmaceutice”, spune Andrei Gosu, director general Ascendis Consulting.

Potrivit estimarilor Ascendis piata de training a atins anul trecut o valoare de aproximativ 40 de milioane de euro. Pentru acest an, compania se asteapta la o crestere a pietei intre 10% si 100%, crestere sustinuta din directia fondurilor europene pentru companii pentru administratia publica.

“Consideram ca piata de training din Romania ar putea avea un an exceptional in 2009, contrar cursului economiei, cu acea conditie de a fi lansate cat mai repede de catre Ministerul Muncii schemele de ajutor de stat pentru formare, destinate companiilor interesate sa isi instruiasca angajatii proprii. Programele de finantare din fonduri publice europene acordate de Uniunea Europeana au o valoare de 182 milioane euro, respectiv 87 milioane euro pentru perioada 2007-2009. Pentru 2007-2013, cifrele ajung la peste 940 milioane euro”, explica Andrei Gosu.

Mai multe detalii: www.standard.ro

Sursa: Standard Business

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.