Dezbatere publica pe marginea masurii 141 din PNDR

PNDR, tineri, agricultura

De curand, la invitatia Primariei comunei Doba, o echipa formata din ingineri consultanti agricoli din cadrul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola Satu Mare – ing. Ioan Costin, ing. ec. Claudiu Govor, ing. Liviu Fernea, ing. Ovidiu Petran si, respectiv, ing. Viorica Cioltea din serviciul de Dezvoltare Rurala din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala – a participat la o dezbatere publica legata de prezentarea masurii 141 – “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” din cadrul Planului National de Dezvoltare Rurala.

Dezbaterea publica a avut loc sub patronajul viceprimarului comunei, dl. ing. Bartha Jozsef, in prezenta a 40 de producatori agricoli din ferme de semi-subzistenta care au fost identificati anterior ca fiind interesati de accesarea masurii 141.

Prezentarea cadrului general al masurii a fost facuta de catre specialista D.A.D.R., dupa care, conform ghidului practic pentru elaborarea proiectelor de dezvoltare rurala, in care O.J.C.A. si Centrele Locale de Consultanta Agricola sunt desemnate ca prime contacte de informare a fermierilor, specialistii O.J.C.A. au purtat discutii libere cu fermierii pe marginea unor idei de proiecte.

In acelasi timp, avand in vedere faptul ca accesarea unui proiect pe masura 141 solicita o minima pregatire agricola prin cursurile de pregatire profesionala, s-au facut, la fata locului, inscrieri la diferite cursuri de calificare organizate de O.J.C.A.

Sursa: Agentia Nationala de Consultanta Agricola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.