Proiectul “Carta cetatenilor” va fi implementat in judetul Vaslui

Vaslui, cetateni, proiect, Uniunea Europeana, Phare

Potrivit prefectului judetului, Ciprian Iftimoaei, scopul proiectului consta in cresterea rolului societatii civile in promovarea principiilor bunei guvernari si ale participarii cetatenilor la procesul de elaborare a politicilor la nivel local.

“Un numar de 1.200 de cetateni, 30 de voluntari si 1.000 de functionari publici din cadrul a 15 institutii partenere la nivel local vor fi implicati in elaborarea Cartei Cetatenilor si consolidarea unui sistem de premiere a bunelor practici in procesul de reformare institutionala si transparenta decizionala al administratiei publice romanesti. Demersul se va baza si va adapta modele europene din domeniu. In acest scop, se va asigura transferul de expertiza si know-how din doua state membre ale Uniunii Europene: Anglia si Olanda”, a declarat prefectul Ciprian Iftimoaei.

Baza de pornire pentru elaborarea Cartei Cetatenilor va fi un raport care va fi elaborat ca urmare a aplicarii de catre voluntari a unor chestionare de evaluare a gradului de satisfactie a cetatenilor cu privire la calitatea serviciilor ai caror beneficiari sunt si a nevoilor pe care acestia le au raportate la institutiile cuprinse in proiect.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.