Sprijin financiar pentru IMM-uri

fonduri europene, POS DRU, cereri de finantare

Astazi va avea loc prima intalnire de consultare cu partenerii sociali asupra masurilor propuse, in cadrul mesei rotunde cu tema “Fondul Social European – un instrument pentru reducerea efectelor crizei din Romania, in contextul planului european de relansare economica”.

Discutiile se vor axa pe noua schema a Fondului Social European privind sprijinul financiar acordat intreprinderilor si, implicit, angajatilor, schema care va fi lansata oficial la sfarsitul lunii martie. Suma totala alocata este 133 milioane de euro, disponibili pentru urmatorii 2 ani.

Fondurile vor fi alocate pentru suventionarea angajarii de personal – 56 milioane euro, formarea profesionala a angajatilor – 52 milioane de euro, subventionarea imbunatatirii conditiilor de sanatate si securitate in munca – 25 milioane euro.

Fondurile sunt destinate tuturor intreprinderilor cu capital privat si celor cu capital de stat care vor depune cereri de finantare.

La dezbatere participa, alaturi de liderii confederatiilor sindicale si patronale reprezentative la nivel national, si ministrul Muncii Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu.

Actiunea face parte din proiectul “Sprijin pentru Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in pregatirea ca Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Continuarea procesului de pregatire pentru gestionarea si implementarea Fondului Social European Romania”.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.