“Legea achizitiilor publice va fi modificata in doua luni”

Legea achizitiilor publice va fi modificata in cel mult doua luni de zile, a anuntat, premierul Emil Boc, aflat in localitatea Vata de Jos – Hunedoara, cu prilejul Adunarii generale a Asociatiei Municipiilor din Romania.

Premierul le-a solicitat primarilor sa vina, in urmatoarele doua saptamani, cu propuneri de modificare a Legii achizitiilor publice, pentru ca ele sa fie cuprinse in noul proiect al actului normativ.

Boc a aratat ca un “draft general” al legii a fost transmis Comisiei Europene, de la care se asteapta un raspuns. Primul ministru le-a propus primarilor un parteneriat pentru intarirea autoritatii statului, absorbtia fondurilor comunitare si cresterea calitatii serviciilor publice. “Nu vom mai da sarcini fara resurse. Aceasta trebuie sa fie o practica definitiv apusa”, a spus, in discursul sau, primul ministru.

In context, premierul a aratat ca proiectul Legii politiei locale, initiat in anul 2005, trebuie dus pana la capat pentru a da posibilitatea primarilor sa dispuna de acele instrumente cu adevarat autoritare, pentru asigurarea ordinii si linistii publice. In discursul sau, Emil Boc s-a referit si la situatia descentralizarii invatamantului, mentionand faptul ca administratiile locale asigura fondurile pentru scoli, dar nu se pot implica in calitatea managementului, desi raspund in fata comunitatii locale.

In ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene, premierul a aratat ca situatia este analizata saptamanal. Premierul le-a mai solicitat primarilor sa vina cu recomandari pentru cresterea calitatii serviciilor publice, precizand ca, acolo unde exista suprapuneri ale legislatiei, ei sa le semnaleze guvernului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.