Subventii pentru crescatorii de bovine

Guvernul Romaniei va subventiona, intr-un procent de 50%, cumpararea de juninci, construirii adaposturilor necesare si procurarii de echipamente si instalatii zootehnice.

Pentru sprijinirea crescatorilor de vaci de lapte prin acest instrument au fost alocate 200 miliarde lei.

Subventia va acoperi 50% din pretul a 20 de juninci, care pot fi cumparate din Romania sau din strainatate, dar nu va putea depasi 30 milioane lei pentru o juninca.

Subventia va acoperi 50% din valoarea adapostului, dar nu va putea depasi 575 milioane lei, precum si 50% din valoarea de achizitie a instalatiilor, fara a depasi 90 milioane lei pentru tancul de racire, 30 milioane lei pentru instalatia de muls si 5 milioane lei pentru instalatia de adapare.

Crescatorii interesati trebuie sa indeplineasca o serie de criterii, printre care: sa aiba cunostinte tehnice de specialitate, atestate prin diplome de studii medii sau superioare, sa aiba performante anterioare in domeniul cresterii vacilor de lapte si capacitate financiara.

Beneficiarii vor fi obligati sa contracteze productia estimata de la cele 20 de juninci, dupa fatare, pentru cel putin 2 ani, cu un agent economic specializat in procesare, detinator de licenta de fabricatie.

In plus, crescatorii trebuie sa dovedeasca faptul ca detin in proprietate sau in arenda terenuri pentru furaje.

Sursa: , Adevarul online, iulie 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.