Structura de afaceri din Parcul Industrial Moreni, modernizata cu fonduri Regio

Moreni-fonduri-europene.jpg

Moreni-fonduri-europeneIn data de 4 septembrie a fost inaugurata structura de afaceri ce functioneaza in cadrul Parcului Industrial Moreni.

Obiectivul a fost extins si modernizat in cadrul proiectului „Lucrari de modernizare a infrastructurii la SC Moreni Parc Industrial SA”, al carui beneficiar este Consiliul Judetean Dambovita.

Contractul a fost finantat cu fonduri Regio in cadrul Axei prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, Domeniul major de interventie 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”.

Valoarea totala a proiectului a fost de 52.504.800 de lei, din care valoarea totala eligibila reprezinta 35.745.829,26 lei (15.501.178,86 lei – fonduri FEDR; 2.371.735,77 lei – fonduri de la bugetul national; 17.872.914,63 lei – cofinantarea eligibila a beneficiarului).

Datorita fondurilor europene, structura de afaceri din cadrul SC Moreni Parc Industrial SA a beneficiat de lucrari de modernizare a celor 13 hale industriale si au fost modernizate si extinse infrastructura rutiera si utilitatile de baza din interiorul acesteia – retea de apa, statie de preepurare, retele de furnizare a energiei electrice si a gazului, sistem de canalizare menajera si pluviala, cablarea si conectarea la reteaua de internet.

Totodata, a fost construita o cladire pentru monitorizarea accesului in cadrul parcului industrial si inregistrarea consumurilor. Contractul de finantare s-a derulat pe parcursul a 64 de luni, obiectivul general fiind stimularea dezvoltarii economice a municipiului Moreni, prin valorificarea potentialului resurselor umane si materiale ale zonei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.