Suedia cere taskforce extern pentru banii europeni acordati Romaniei. Teodorovici catre Ohlsson: “Campanie furibunda” cu “motive ascunse”

suedia..jpg

suediaSchimbul de replici Stokholm – Bucuresti a continuat cand ministrul suedez al Afacerilor Europene, Birgitta Ohlsson, a cerut formarea unui task force european care sa asiste Romania in absorbtia fondurilor UE pentru rezolvarea situatiei populatiei sale rome, in timp ce ministrul roman al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a acuzat ca, daca Ohlsson va continua sa critice Guvernul Romaniei pe aceasta tema, inseamna ca suedeza desfasoara o “campanie furibunda”, cu “motive ascunse”.

Suedia a negociat mai multe luni cu Romania in privinta folosirii fondurilor europene pentru romi, astfel incat acestia sa nu mai emigreze. Sunt dezamagita de faptul ca Guvernul roman nu a dorit sa coopereze la nivel european. Avem nevoie de alti actori pentru aceste negocieri“, a precizat ministrul suedez pentru Afaceri Europene, Birgitta Ohlsson, intr-un interviu acordat cotidianului austriac Der Standard.

In replica, ministrul roman al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a acuzat-o pe Birgitta Ohlsson ca “isi mentine abordarea total nedreapta fata de Romania“.

 

Mai multe detalii: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.