Sunt slabe sanse ca Schema de minimis HG 274 sa mai continue si in 2015

schema-ajutor-minimis.jpg

schema-ajutor-minimisDavidescu Ioan, liderul grupului de solicitanti ai ajutorului de minimis HG 274, a comunicat beneficiarilor vestile cu privire la continuarea acestui ajutor de minimis si in anul 2015:

Pana acum doua zile toate semnalele erau pozitive, inclusiv de la Ministerul de Finante privind alocarea sumelor necesare pentru finalizarea programului.

Din pacate pe 21.09.2015 a existat o sedinta la ministerul energiei la care a participat Secretar de Stat Catalin Beciu, Secretar General Laura Bogdan Stanislav, reprezentanti ai directiilor juridice din Ministerul Energiei si reprezentanti ai oficiilor.

In aceasta sedinta au concluzionat si decis impreuna cu Oficiile teritoriale in unanimitate ca NU MAI POT SA CONTINUE ACEST PROGRAM si ca actele aditionale pentru continuare programului pe 2015 nu vor mai fi semnate si banii investiti de catre noi nu vor mai fi niciodata rambursati. In concluzie, programul minimis s-a incheiat in data de 31 decembrie 2014.

Astazi a existat o intalnire la ministerul energiei in care reprezentanti ai acestui minister ne-au precizat ca in baza interpretarii de catre ei a acestui paragraf (a – credite de angajament pentru emiterea de acorduri pentru finantare, in valoare de 500 milioane lei, pentru perioada 2013-2014;) din HG 623-2013 (Completarea facuta in 2013 la HG 274), programul MINIMIS S-A INCHEIAT IN ANUL 2014 si ministerul energiei nu mai are baza legala sa il continue in 2015.

In consecinta pe anul 2015 nu se va mai semna nici un act aditional si nu se va face nici o plata. Singurul mod in care ne putem recupera investitiile facute este sa dam in judecata Ministerul.”

Finantare.ro se alatura initiativei prin care se solicita alocarea fondurilor promise anul trecut de catre autoritati, beneficiarilor Schemei de minimis.

Sursa: Grupul de solicitanti minimis HG 274

2 Replies to “Sunt slabe sanse ca Schema de minimis HG 274 sa mai continue si in 2015”

  1. Balici Mihai spune:

    Trebuie dati in judecatta , pe caz penal ,abuz in serviciu , incompetenta in realizarea atributiilor de serviciu si toti care au fost implicati incepand cu elaborarea HG si pana la alocarea fondurilor , sa fie trasi la raspundere penala
    Asa cum UDREA care a produs un prejudiciu prin Organizarea Galei Bute si este judecata ,asa si functionarii care au adus prejudicii sectorului privat sa fie judecati pentru abuz in serviciu
    Ar trebui sa se sesizeze Avocatul Poporului in aceasta problema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top