Sustainable Crop Production (SusCrop)

pndr-beneficiari

Status: Inactiv
Buget: 500.000 EUR
Termen limită: 28 aprilie 2020

OBIECTIV

SusCrop este un ERA-Net Cofund în cadrul H2020 care urmărește să consolideze Spațiul European de Cercetare (ERA) în domeniul producției agricole durabile prin cooperarea și coordonarea diferitelor programe naționale și regionale de cercetare. În acest sens, SusCrop reunește organizatiile naționale și regionale de cercetare, dezvoltare și inovare ale statelor membre ale UE si a statelor membre asociate, ale țărilor terțe, cu experiență semnificativă în finanțarea și coordonarea cercetării.

Scopul principal al apelului este de a îmbunătăți sustenabilitatea și reziliența producției agricole în cadrul Spațiului European de Cercetare (ERA).

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

Proiectele trebuie sa fie multi-disciplinare și să se adreseze cel puțin unuia dintre următoarele topicuri:
1. Îmbunătățirea tehnologiilor noi și / sau predictive de ameliorare și crearea de noi soiuri de cultură îmbunătățite, capabile să se adapteze la schimbările viitoare ale condițiilor de mediu și climatice. Proiectele pot viza și îmbunătățirea proceselor de selecție a varietăților ca sprijin pentru practicile agroecologice.
2. Dezvoltarea și exploatarea metodelor și practicilor integrate de management a dăunătorilor și culturilor. Aceasta include, spre exemplu, cercetarea fundamentală și translațională care conduce la aplicații practice în fermă și / sau la dezvoltarea de noi sisteme de detectare a gestionării integrate a dăunătorilor și culturilor.
3. Îmbunătățirea eficienței utilizării resurselor prin abordări agroecologice pentru creșterea eficienței utilizării nutrienților, a apei și a energiei.
4. Investigații asupra culturilor agricole ca parte a unui ecosistem. Studiile trebuie să se concentreze clar pe interacțiunile dintre plante și alte organisme care să conducă la practici care susțin o agricultură mai durabilă.

BUGET

Romania participa in apel cu un buget de 500.000 eur iar fondurile alocate de la bugetul de stat pentru partea româna dintr-un proiect sunt de:
max. 250.000 EUR, în situaţia în care România este coordonatorul proiectului transnaţional;
max. 200.000 EUR, în situaţia în care România este partener în proiectul transnaţional.

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top