Schema de ajutor pentru IMM-uri ar trebui să devină operaţională de săptămâna viitoare

Florin-Citu.jpg

Schema de ajutor pentru IMM-uri ar trebui să devină operaţională de săptămâna viitoare, băncile având timp până luni să se înscrie, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

“Ieri am vorbit cu directorul general de la FNGCIMM (Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM – n. r). Am văzut că se fac deja contractele de publicitate cu televiziunile. Schema trebuie să fie funcţională în câteva zile. În acest moment cred că se înscriu băncile în schemă. Au până luni să se înscrie. Ar trebui să devină operaţională de săptămâna viitoare pentru IMM Invest”, a explicat ministrul Finanţelor.

În ceea ce priveşte măsura privind amânarea ratelor la bănci, Cîţu a reiterat că este funcţională de luni şi a fost creat un site unde pot scrie cetăţenii care au fost refuzaţi de o bancă.

“La Ministerul Finanţelor am creat un site, de fapt ne-am legat de aici .gov.ro, unde cetăţenii care au fost refuzaţi în demersul lor de o instituţie financiar-bancară pot să ne scrie să ne spună motivaţia şi să vedem dacă instituţia respectivă a respectat sau nu normele de aplicare ale Ordonanţei de Urgenţă”, a precizat şeful MFP.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM a anunţat joi, printr-un comunicat, că demarează, în regim de urgenţă, Programul IMM Invest România, care permite IMM-urilor afectate semnificativ de criză să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea unor finanţări garantate.

Instituţiile de credit interesate vor transmite Fondului de Garantare şi Ministerului Finanţelor solicitarea de înscriere în program până la data de 16 aprilie 2020, nivelul costurilor… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.