Tanar absolvent caut loc de munca!

job-search.jpg

codrinpaveliucAm vazut recent un articol intitulat “Absolvent de Harvard caut loc de munca”. Era vorba despre toti acei tineri care viseaza la un viitor mai bun, chiar daca, fiind idealisti, se gandesc sa isi gaseasca acel viitor “mai bun” in Romania. Acesti tineri, incepand cu o varsta destul de frageda, isi stabilesc un traseu clar in viata participand la activitati extracurriculare, alegandu-si atent scolile, studiile si locurile de munca.

Mai sunt, bineinteles, cazuri in care unii tineri, la fel de idealisti, din intamplare (sau poate destin) merg pe un traseu “invizibil”, la fel de bine definit de diferite activitati extrascolare, studii, locuri de munca, diplome etc.

Acesti tineri sunt cei care emigreaza in fiecare an din Romania dupa ce au trimis zeci de CV-uri la firme si institutii publice si au primit raspunsul clasic: “Ne pare rau, dar….”.

Vorbind recent cu un specialist in HR si consiliere in cariera, am aflat ca se cauta, in special, profilul de lider si “deschiderea spre inovatie” (inca mai diger expresia). Am vazut ofertele de locuri de munca disponibile in acest moment si ma intreb: ce rol are profilul de lider in cazul unui agent de vanzari sau a unui operator de Call Center? Cat de inovativ trebuie sa fii cand ai grija de un copil in Marea Britanie?

Sunt tanar. Am 26 de ani, experienta de 1.5 ani in consultanta pe fonduri europene (junior level deci), iar, in curand, voi termina un doctorat in strategii de dezvoltare rurala. Momentan sunt colaborator in cadrul unui proiect la nivel european (ARC 2020 – Agriculture and Rural Convention) sustinut de Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene din partea Groupe de Bruges (think tank independent pe agricultura si dezvoltare rurala). Fac parte din Comitetul Editorial al Advances in Agriculture & Botanics (revista cotata ISI, CAB Intl, Index Copernicus etc.). Din februarie pana in iulie 2010 ma aflu in Belgia, in cadrul catedrei de Economie si Dezvoltare Rurala a Gembloux Agro-Bio Tech unde desfasor un stagiu de cercetare in cadrul doctoratului.

In 2009, am participat la competitia Innovact (impreuna cu Etienne Ignat – alt tanar de exceptie) organizata de Camera de Comert si Industrie din Reims si Eppernay, competitie ce a avut loc in cadrul European Forum for Young Innovative Enterprises – sustinut de Comisia Europeana.

Acum cateva zile (27 mai 2010), EUROLINK House Of Europe mi-a acordat Diploma de Excelenta “Campioni Romani in Afaceri” pentru “Stimularea practica a inovatiei antreprenoriala in sectorul IMM” in cadrul Forumului National Civic si de Afaceri “Solutii Practice si Parteneriate de Afaceri pentru Relansarea Antreprenoriatului in Romania si Regiunea Dunarii-Marii Negre” desfasurat la Palatul Parlamentului, in cadrul Saptamanii Europene a IMM-urilor.

 

Am hotarat sa imi public si eu CV-ul pe acest blog. De curiozitate mai mult…sunt curios daca se intereseaza cineva de mine si de posibilitatea de a colabora! Nu sunt angajat in acest moment nicaieri, doar colaborez, pro bono, in cadrul unor proiecte.

Aveti in continuare CV-ul:

 

 

De cateva saptamani, in topul statisticilor acestui blog, se afla articolul: http://codrinpaveliuc.finantare.ro/2010/05/31/tanar-absolvent-caut-loc-de-munca/

De la lansarea seriei de articole “Un sfat pe zi” pe 18 aprilie, “Tanarul absolvent” a inregistrat aproximativ 30 de vizitatori pe zi, avand totodata unul dintre cei mai buni timpi de pe pagina (o medie de 2 min, 13 sec. in perioada mentionata).

Pentru ca multe lucruri s-au schimbat intre timp, iar activitatea mea este acum orientata catre un alt domeniu, respectiv cel al afacerilor europene (tot in domeniul agriculturii si dezvoltarii europene), lucrand pentru Groupe de Bruges ca Policy Officer, am decis sa public varianta revizuita a CV-ului pe blog.

Sunt in permanenta in cautarea unor noi provocari pe plan profesional fie ca este vorba de o colaborare la nivel organizational, fie ca doriti sa vorbim de o noua pozitie, deci ma puteti contacta oricand pe adresa [email protected] .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.