Teatrul “Mihai Eminescu” din Botosani va fi reabilitat cu 5 milioane de euro

contract.jpg

finantareTeatrul “Mihai Eminescu” din municipiul Botosani va intra intr-un proces de reabilitare in baza unui proiect cu finantare europeana, a anuntat primarul Ovidiu Portariuc. 

Potrivit acestuia, reabilitarea va presupune consolidarea cladirii, reamenajarea salii de spectacole, a salilor de repetitii si a cabinelor actorilor, refacerea scenei, reabilitarea instalatiilor de incalzire, de alimentare cu apa si de canalizare, precum si refacerea fatadelor si a acoperisului imobilului. Proiectul privind reabilitarea teatrului urmeaza a fi aprobat in sedinta Consiliului Local.

Primaria municipiului Botosani a introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local un proiect de hotarare privind documentatia pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, in baza unui contract in valoare de 5 milioane de euro. Pasul urmator dupa aprobarea proiectului va fi semnarea contractului la nivelul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice“, a afirmat Portariuc.

Teatrul Mihai Eminescu este o cladire simbol pentru municipiul Botosani, care a fost construita in 1912, fiind la acea data una dintre cele mai moderne institutii de acest gen din Romania. Imobilul a fost partial distrus intr-un bombardament din 8 aprilie 1944, fiind insa refacut in 1958. El este inclus pe lista monumentelor istorice.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.