Corpul european de solidaritate: o noua cerere de propuneri de proiecte

corpul_european_solidaritate.jpg

European Solidarity Corps

Comisia Europeana invita partile interesate sa prezinte idei de proiecte in cadrul Corpului european de solidaritate. O suma totala de 44 milioane de euro a fost alocata din bugetul UE pentru proiectele selectate, care vor fi deschise tuturor tinerilor din Europa si din afara acesteia. Aceasta este prima dintr-o serie de cereri de propuneri care, pana la sfarsitul anului 2020, va face posibila participarea a cel putin 100.000 de tineri la Corpul european de solidaritate.

Comisarul pentru buget si resurse umane, Günther H. Oettinger, a declarat: „Odata cu lansarea acestei noi cereri de propuneri in cadrul Corpului european de solidaritate, ne indeplinim angajamentul de a oferi tinerilor mai multe oportunitati de a participa la activitati de solidaritate. Finantat din bugetul UE, Corpul european de solidaritate este cel mai bun cadru pentru tinerii care doresc sa invete, sa impartaseasca experiente si sa isi foloseasca energia pentru binele comun.”

Tibor Navracsics, comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport, a declarat: „Solidaritatea este una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene. in repetate randuri, tinerii din intreaga UE au dovedit ca au vointa de a-i ajuta pe cei aflati in dificultate. Prin crearea unui cadru special si prin punerea la dispozitie a fondurilor necesare pentru perioada 2018-2020, dorim sa le oferim tinerilor mai multe posibilitati de a se implica, inclusiv posibilitatea de a forma un grup de voluntari si de a veni cu propriile idei pentru proiecte de solidaritate.”

Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, Marianne Thyssen, a adaugat: „Corpul european de solidaritate ajuta tinerii, contribuind la dezvoltarea lor profesionala si la integrarea lor pe piata fortei de munca. Avand o puternica dimensiune europeana a solidaritatii, Corpul de solidaritate reprezinta o oportunitate extraordinara pentru tineri sa isi dezvolte aptitudini interpersonale si sa dobandeasca cunostinte noi, toate acestea reprezentand o valoare adaugata atat pentru ei insisi, cat si pentru societate in general.”

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.