Teodorovici asteapta aprobarea Comisiei Europene ca sa dea beneficiarilor mana libera la achizitii

Teodorovici.jpg

TeodoroviciIn ideea simplificarii implementarii proiectelor derulate cu finantare europeana, ministrul Eugen Teodorovici intentioneaza ca, pana la finalul lunii iunie, sa abroge Ordinul 1050/2012 emis de Ministerul Afacerilor Europene, privind achizitiile publice.

Procedura ii priveste direct pe beneficiarii privati de fonduri europene.

“Nici Directiva Europeana nu impune o astfel de abordare, nici OUG 34. Deci, numai noi am venit dupa aceea si am fost mai duri decat a trebuit sa fim. Este un element care va duce la evitarea acestor situatii, pentru ca se stie foarte bine – cu cat incerci sa fi mai exact in anumite chestiuni, cu atat gresesti mai mult. Pentru ca un beneficiar privat, in loc sa se concentreze pe ceea ce are de facut, pe proiect, sta sa culeaga oferte nu stiu de unde, de prin ziare, pe o procedura foarte complexa. Fara sa vrea, greseste, pentru ca la nivelul sau poate nu are aceasta expertiza de a face o astfel de procedura de achizitie publica. Motiv pentru care noi venim dupa aceea, ii dam corectie financiara si uite asa Romania apare in topul tarilor europene cu un nivel foarte ridicat de corectii financiare pentru astfel de situatii”, a aratat Eugen Teodorovici.

Pentru implementarea acestei decizii, ministrul Teodorovici asteapta acum un raspuns scris din partea Comisiei Europene, dupa ce, in ultimele discutii purtate cu oficialii UE, masura a fost sustinuta.

Abrogarea se va putea realiza prin ordin de ministru, asa cum a si fost adoptata de altfel.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.