Teodorovici: “Estimam ca POSCCE va fi deblocat in cel mai scurt timp”

Teodorovici.jpg

TeodoroviciMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a luat parte la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE).

Acest program este in continuare presuspendat, insa Ministerul Fondurilor Europene, impreuna cu Autoritatea de Management si Organismele Intermediare POSCCE, implementeaza toate masurile necesare pentru reluarea platilor de catre Comisia Europeana.

“Estimam ca Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice va fi deblocat in cel mai scurt timp. in prezent, acest program ocupa penultimul loc in clasamentul celor sapte Programe Operationale din punct de vedere al ratei de absorbtie – 6,77%, insa platile catre beneficiari reprezinta peste 24% din alocarea UE”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pâna la data de 31 mai a.c., au fost incheiate 2.671 contracte de finantare pentru utilizarea fondurilor europene alocate României prin intermediul POSCCE, in valoare de aproximativ 14 miliarde lei (3,24 miliarde euro).

Din aceasta suma, fondurile europene reprezinta 8,26 miliarde lei (1,92 miliarde euro).

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.