Teodorovici: Guvernul vrea sa reduca numarul organismelor intermediare si a programelor operationale

grafic_cadere.jpg

grafic_cadereGuvernul vrea sa reduca numarul organismelor intermediare si a programelor operationale, pentru simplificarea procedurilor de accesare si implementare a fondurilor europene in exercitiul 2014-2020, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, la conferinta Mediafax talks about SMEs.

Vom discuta in sedinta de Guvern de maine (miercuri, n.r.) cate organisme intermediare si cate programe operationale vom avea pentru exercitiul 2014-2020. Acum avem cate sapte din fiecare, dar vrem sa reducem numarul acestora“, a spus Teodorovici.

Oficialul a precizat ca ministerul pe care il conduce are in vedere descentralizarea procesului de accesare a fondurilor europene, astfel ca la nivel central vor fi mentinute doar proiectele mari, derulate de companii mari, in timp ce cele mai mici vor fi transferate la Agentiile Regionale de Dezvoltare.

Vrem sa mergem pe descentralizare spre regiuni, dar si pe simplificare. Vrem sa implicam mai mult sistemul bancar si mediul privat in implementarea proiectelor cu fonduri UE. Cred in sistemul bancar mai mult, pentru ca cineva mai exigent sta cu ochii pe sistemul bancar“, a adaugat Teodorovici.

Mai multe detalii: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.