Teodorovici: POSDRU va fi lansat cu toata suma ramasa inca neangajata, aproximativ 1,3 miliarde euro, in iunie

Teodorovici_TVR.jpg

Teodorovici_TVRPrezent in emisiunea ”Prim plan”, de la TVR, ministrul fondurilor europene Eugen Teodorovici a facut noi precizari in ceea ce priveste agenda institutiei pe care o conduce.

“Programul de resurse umane (n.r. POSDRU) va fi lansat cu toata suma ramasa inca neangajata, aproximativ 1,3 miliarde euro, in iunie. Deci toti doritorii vor putea depune proiecte. Asta inseamna ca pana la final de an, putem aduce din suma pe care noi o semnam (de 1,3 miliarde euro) si o suma catre plati. in felul acesta beneficiarii pot avea documente deja trimise la plata si chiar achitate” a declarat Teodorovici.

Acesta este un element ce contribuie la cresterea absorbtiei, ajunsa in acest moment la aproape 15%. Teodorovici a subliniat ca, desi pentru moment procentul nu este unul foarte mare, sunt axe prioritare si domenii care au performat in ultimii ani.

”Foarte bine stam pe sectorul de apa, axa 1 de la POS Mediu, pe axa 2 de la POR, adica drumuri judetene si infrastructura regionala. La fiecare program operational exista zone unde interesul a fost mai scazut pentru beneficiari. De acolo se vor lua banii si se vor realoca unde s-a constatat un interesul mult mai mare”, a precizat ministrul.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Executivul a aprobat deja tranferul de bani europeni de pe o axa pe alta, in functie de numarul proiectelor depuse. ”Vom permite supracontractarea la nivel de program operational sectorial”, a concluzionat ministrul fondurilor europene.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.