POR: Ultima suta de metri pentru pregatirea si depunerea proiectelor sub ajutor de stat

munti_telescaun.jpg

munti_telescaunAgentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR Nord-Est) informeaza potentialii beneficiari ca mai pot fi depuse proiecte care intra sub incidenta unor scheme de ajutor de stat regional pana la data de 20 august 2013, ora 16.00.

In Regiunea de Dezvoltare Nord-Est sunt active cereri deschise de proiecte sub ajutor de stat pentru DMI 4.1: Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si DMI 5.2 : Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

La nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiara pentru DMI 4.1 este de 42,56 milioane euro. Pot solicita finantare nerambursabila autoritati publice locale, camere de comert, asociatii care reprezinta mediul de afaceri si IMM-uri pentru proiecte care vizeaza crearea/ extinderea/ modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor de tipul: parcuri industriale, tehnologice, de afaceri, logistice, incubatoare de afaceri.

Pentru infrastructura de turism de utilitate publica – privata finantata prin DMI 5.2 pot solicita finantare nerambursabila: unitatati administrativ-teritoriale, parteneriate intre unitati administrativ-teritoriale, asociatii de dezvoltare intercomunitara, IMM-uri din domeniul turismului, parteneriate intre unitati administrativ-teritoriale si ONG-uri din domeniul turismului, pentru proiecte care vizeaza dezvoltarea turismului balnear sau crearea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de agrement. Alocarea financiara disponibila pentru DMI 5.2 este de 4,88 milioane euro.

Document anexat:
Comunicat ADR Nord-Est (PDF)

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.