Tinerii pot interactiona prin Erasmus+ online

erasmus_virtual_exchange.jpg

Erasmus+, unul dintre cele mai de succes programe UE, s-a extins si in domeniul on-line odata cu lansarea, in data de 15 martie, a platformei Erasmus+ Virtual Exchange, avand ca scop punere in contact a cat mai multor studenti si tineri din tari europene si din vecinatatea sudica a UE. Aceasta va promova, in urmatorii doi ani, dialogul intercultural si va sprijini imbunatatirea competentelor prin intermediul unor instrumente digitale de invatare de care vor beneficia cel putin 25.000 de tineri.

Comisarul pentru educatie, cultura, tineret si sport Tibor Navracsics, a declarat: „Desi este un program de mare succes, Erasmus+ nu este intotdeauna accesibil tuturor. Prin intermediul programului Erasmus+ Virtual Exchange vom facilita sporirea contactelor intre persoane, abordarea tinerilor din diferite medii sociale si promovarea intelegerii interculturale. Acest instrument online va pune in legatura mai multi tineri din UE cu omologii lor din alte tari; el va ajuta la crearea unor punti de legatura si la dezvoltarea competentelor personale, cum ar fi gandirea critica, educatia in domeniul mass-media, limbile straine si capacitatea de a lucra in echipa.”

Erasmus+ Virtual Exchange va face legatura intre tineri, lucratori din domeniul tineretului, studenti si cadre didactice universitare din tari europene si din vecinatatea sudica a UE prin discutii moderate, grupuri de proiect transnationale, cursuri online deschise si actiuni de formare. Toate activitatile se vor desfasura ca parte a unor programe de invatamant superior sau proiecte organizate pentru tineret. Inca din stadiul pregatitor, platforma a generat interes in randul universitatilor si organizatiilor de tineret, fiind deja create 50 de parteneriate, iar 40 de persoane beneficiind de programe de formare pentru a deveni moderatori de dezbateri. Proiectul include cele 33 de tari in care se desfasoara programele Erasmus+ si tari din regiunea sud-mediteraneeana.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.