Toti cei care au depus dosare de finantare in sesiunea din 2011 a programului Casa Verde si ale caror dosare au fost sau vor fi aprobate, vor semna contractele de finantare in acest an

document_semnatura.jpg

document_semnaturaAttila KORODI, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, a sustinut o conferinta de presa in care a prezentat stadiul implementarii programului „Casa Verde” si aspecte ale cooperarii internationale in domeniul protectiei mediului.

Redam in continuare prezentarea sustinuta de ministrul mediului cu acest prilej:

„Referitor la programul Casa Verde, putem afirma ca s-a avansat considerabil. Astfel, in data de 25 iunie a fost publicat in Monitorul Oficial ordinul de ministru care permite repornirea programului de la nivelul anului 2011.

Urmeaza ca, in urmatoarele zile, cele 5.835 de dosare aprobate deja sa fie transmise spre semnare si de catre beneficiari. Acestea vor fi directionate catre Agentiile Judetene de Protectia Mediului, care vor contacta beneficiarii si ii vor invita sa semneze contractele.

In acelasi timp, pot sa va spun ca a fost demarata procedura de analiza pentru restul de 9.776 de dosare depuse in sesiunea din anul 2011.

Analiza si evaluarea dosarelor depuse se deruleaza in ordinea sosirii lor la Administratia Fondului pentru Mediu, de la agentiile locale pentru protectia mediului. Listele cu proiectele aprobate si cu cele respinse vor fi afisate in cel mai scurt timp pe site-ul AFM.

Va asigur ca toti cei care au depus dosare de finantare in sesiunea din 2011 a programului Casa Verde si ale caror dosare au fost sau vor fi aprobate, vor semna contractele de finantare in acest an.

Asa cum am mai declarat, dupa ce vom finaliza toate dosarele aflate in analiza, vom decide cand anume vom putea lansa un nou apel de proiecte.

Nu pot sa va spun inca cu certitudine daca vom avea un nou call anul acesta, sau daca vorbim de anul viitor. Acest lucru depinde de programarea finantarilor aflate in curs, dar si de rata incasarilor la Fondul de Mediu.

Ceea ce pot insa sa va asigur este ca Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, prin Fondul de Mediu, dispune de resursele pentru a finanta investitii in beneficiul mediului si al cetatenilor.

Ultimul subiect pe care doresc sa il abordez este acela al cooperarii internationale in domeniul protectiei mediului, acolo unde Romania inregistreaza progrese semnificative.

Saptamana trecuta am condus delegatia Romaniei la Adunarea ONU de Mediu a Programului Natiunilor Unite pentru Mediu. Acest organism nou instituit reprezinta forul mondial de mediu la cel mai inalt nivel, care va lua decizii strategice pentru intarirea dimensiunii de mediu in contextul viitoarei Agende ONU de dezvoltare la nivel global.

In cadrul acestei reuniuni am avut onoarea sa fiu nominalizat ca vicepresedinte al biroului Adunarii pentru o perioada de doi ani, din partea grupului est-european.

Prin aceasta nominalizare, Romania detine astazi o pozitie-cheie in cea mai importanta organizatie mondiala de protectia mediului. Obiectivul nostru imediat este acela de a organiza prima sedinta a Biroului la Bucuresti, in acest an.

Am comunicat aceasta intentie secretariatului Programului Natiunilor Unite pentru Mediu si directorului executiv al acestuia, domnul Achim Steiner, intr-o intalnire bilaterala.

Pot sa va spun ca propunerea noastra a fost intampinata cu deschidere, iar daca va fi acceptata, putem vorbi despre cea mai importanta reuniune din sectorul de mediu organizata vreodata in Romania.”

Sursa: Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top