Toți profesorii vor primi un spor de 2.000 lei lunar, ca stimulent de risc în pandemie

profesori.jpg

Cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și nedidactic, din învățământul de stat și particular, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei, respectiv 1.500 de lei lunar, conform unui proiect de lege inițiat de PSD și adoptat luni de Senat.

Proiectul a fost inițiat recent de mai mulți lideri PSD, în frunte cu președintele partidului și Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu argumentul că începerea noului an școlar 2020-2021 are loc în plină pandemie și profesorii sunt expuși riscului epidemiologic.

Inițial, proiectul prevedea acordarea stimulentului doar în cazul învățământului de stat, dar senatorii din comisia de specialitate au stabilit că măsura se va aplica și în învățământul particular, fără a preciza, în cazul acestui tip de învățământ, din ce surse va fi finanțat sporul.

”Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19”, prevede proiectul adoptat prin vot de senatori.

Stimulentul de risc va fi astfel de 2.000 lei pentru profesori și învățători, respectiv de 1.500 lei pentru celelalte… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.