Tranzactie majora in sistemul bancar: Cel mai puternic grup bancar din Ungaria, va cumpara Banca Romaneasca de la NBG si va intra in top 10 banci locale

5-banca-romaneasca-cv.jpg

Banca din Ungaria OTP a fost de acord sa cumpare Banca Romaneasca de la National Bank of Greece (NBG), potrivit surselor citate vineri de Reuters. Dupa finalizarea tranzactiei, OTP – care are in prezent o cota de piata de 2,09% in Romania, va ajunge la 3,71%, depasind Bancpost si intrand pe locul 9 in topul bancilor din Romania, fata de locul 11 ocupat in prezent. Banca Romaneasca are o cota de 1,62% din piata.

„Exista un acord, divizia NBG va fi vanduta catre OTP”, a declarat o sursa din Atena pentru Reuters.

Directorii OTP au anuntat public ca sunt interesati de Banca Romaneasca, asa cum mai sunt interesate si alte banci din regiune, in contextul in care intentioneaza sa isi imbunatateasca prezenta in Europa Centrala.

Planurile NBG de a vinde mai multe active din zona Balcanilor, inclusiv operatiunile din Romania, fac parte dintr-un plan de restructurare stabilit cu autoritatile europene, au declarat directorii executivi pentru Reuters.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.