Trei noi apeluri de proiecte, in valoare de 258 milioane euro, pentru imbunatatirea infrastructurii educationale

educatie-1-08.jpg

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale (MEN), a lansat trei apeluri de proiecte, in valoare totala de aproximativ 258 milioane euro, pentru finantarea prin Programul Operational Regional a investitiilor in infrastructura educationala din invatamantul anteprescolar si prescolar, din invatamantul obligatoriu si, respectiv, invatamantul profesional si tehnic.

Proiectele propuse spre finantare vor avea in vedere investitii in constructia, reabilitarea, modernizarea, extinderea, echiparea infrastructurii educationale pentru educatia timpurie anteprescolara (crese) si prescolara (gradinite), pentru invatamantul general obligatoriu (scoli I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregatitoare), respectiv pentru invatamantul profesional si tehnic si invatarea pe tot parcursul vietii (licee tehnologice si scoli profesionale). Vor putea primi finantare proiecte de minim 100.000 euro, a caror valoare cumulata se va ridica la maxim 110,2 mil. euro (fonduri nerambursabile) in cadrul apelului dedicat invatamantului anteprescolar si prescolar, la 111,4 mil. euro in cazul apelului dedicat invatamantului obligatoriu, respectiv la 36,7 mil. euro in cazul apelului referitor la cresterea gradului de participare la invatamantul profesional si tehnic si invatare pe tot parcursul vietii.

Autoritatea de Management pentru POR (AM POR) si MEN estimeaza ca peste 10.000 de copii de varsta foarte mica si prescolari, peste 19.000 de scolari si peste 6.000 de elevi in licee tehnologice sau scoli profesionale vor beneficia de infrastructura educationala modernizata cu ajutorul acestor proiecte.

Unitatile administrativ-teritoriale, autoritatile publice locale, institutiile administratiei publice locale aflate in subordinea sau coordonarea autoritatii publice locale, in calitate de potentiali beneficiari, pot depune cereri de finantare prin sistemul MySMIS2014 intre 4 ianuarie si 4 mai 2018.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.