UE nu va mai oferi cele 28 de milioane de euro pentru reforma justitiei din Republica Moldova

646x404-4.jpg

Uniunea Europeana anunta ca nu va mai transfera fonduri in bugetul de stat al Republicii Moldova pentru a sustine reformele in sectorul justitiei, transmite IPN. Delegatia UE la Chisinau mentioneaza intr-un cominicat de presa ca UE a urmarit cu atentie procesul de implementare a reformelor si a notat ca autoritatile din Republica Moldova au aratat un angajament insuficient pentru a implementa reforme in sectorul justitiei in anii 2014 si 2015.

Cu alocarea insuficienta a fondurilor si a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul inregistrat nu a fost suficient. Acest lucru inseamna ca autoritatile din Republica Moldova nu au indeplinit conditiile UE pentru a primi un ultim transfer financiar in cadrul programului de reforme al sectorul justitiei, in valoare de 28 de milioane de euro. Aceasta suma nu va fi transferata in bugetul de stat al Republicii Moldova, ci va ramâne la UE.

Seful Delegatiei UE in Republica Moldova, Peter Michalko, a mentionat ca UE continua sa ofere suport moldovenilor care lucreaza din greu pentru un viitor mai bun.

„Analizam acum modul in care am putea sa ajutam cetatenii in anii care vin. Noi dorim sa oferim prioritate proiectelor care imbunatatesc direct viata moldovenilor”, a declarat ambasadorul. UE a pus in asteptare platile pentru suportul bugetar din alte patru sectoare. Data la care vor fi facute platile va fi clarificata in timp util.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.