Nota de clarificare privind utilizarea semnaturii electronice in cadrul proiectelor finantate din PNDR

proiecte.jpg

Depunerea Cererilor de Finantare a proiectelor de investitii prin PNDR se realizeaza on-line in conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare (ROF) a procesului de selectie si de verificare a contestatiilor pentru proiectele aferente masurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala ( PNDR) 2014 – 2020 aprobat prin Ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale.

DEPUNEREA ON-LINE a proiectelor se realizeaza prin intermediul modului on-line de pe portalul AFIR, in limita fondurilor disponibile (vezi aici fondurile disponibile pentru sesiunile deschise), in perioada in care este deschisa sesiunea de primire a cererilor de finantare, indiferent de programul de lucru al AFIR.

AFIR atrage atentia tuturor solicitantiilor de fonduri europene nerambursabile care solicita finantare asupra faptului ca dimensiunea maxima a fisierelor incarcate on-line pe portalul AFIR (documente ale Dosarului Cererii de Finantare sau ale Cererii de Plata) nu trebuie sa depaseasca 400 Mb . In cazul in care dimensiunea obtinuta in urma scanarii unui document depaseste 400 Mb, acesta trebuie scanat in fisiere separate, astfel incât dimensinea nominala a fiecarui document obtinut (cu extensia .pdf) sa nu depaseasca marimea mai sus mentionata. Astfel, in cadrul Cererii de Finantare, pentru un document din lista E „Lista documentelor anexate proiectelor” se va evidentia faptul ca exista mai multe documente scanate, iar acestea vor putea fi adaugate, utilizând functionalitata „Adauga document” aflata la finalul listei E.

De asemenea, AFIR recomanda celor care depun proiecte de finantare sa nu amâne pentru ultimele momente incarcarea cererilor de finantare, pentru a evita riscul neincadrarii din motive obiective in termenul de finalizare a sesiunii.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.