UE va aloca in 2019 fonduri pentru fermierii afectati de pesta porcina africana si gripa aviara

Bani-pixabay.jpg

Plenul Parlamentului European a votat, miercuri, bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019, care contine si alocarea a 28 de milioane de euro pentru fermierii afectati de pesta porcina africana si gripa aviara din Romania si din celelalte state membre ale UE.

“Plenul Parlamentului European a votat, astazi (miercuri – n.r.), bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019. Bugetul cuprinde si solicitarea deputatului european Siegfried Muresan (PPE / PNL) de a aloca 28 de milioane de euro pentru fermierii afectati de pesta porcina africana (PPA) si gripa aviara”, se arata intr-un comunicat de presa al europarlamentarului Siegfried Muresan.

Potrivit sursei citate, cele 28 de milioane de euro vor fi alocate catre Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pentru masurile specifice destinate fermierilor afectati de pesta porcina africana si gripa aviara din Romania si din celelalte state membre ale UE.

“Am votat astazi, in plenul Parlamentului European, Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019. Forma finala a bugetului cuprinde si 28 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectati de pesta porcina africana si gripa aviara, fonduri alocate in urma amendamentelor depuse de mine la proiectul initial de buget. Avand in vedere ca 80% din focarele de pesta porcina africana din UE se afla pe teritoriul Romaniei, acesti bani vor ajunge, in mare parte, la fermierii romani pagubiti”, a declarat deputatul european Siegfried Muresan, potrivit comunicatului.

Muresan apreciaza alocarea acestor bani “o victorie cu atat mai mare cu cat, pana la finalul negocierilor, Guvernul Romaniei nu trimisese documentatia necesara pentru ca Romania sa beneficieze de fonduri europene din aceasta linie bugetara pentru pesta porcina africana in Bugetul UE 2019”.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.