UE va relua finantarea Republicii Moldova numai daca aceasta avanseaza pe calea reformelor

bani-716x300.jpg

UE anunta ca va fi gata sa reia finantarea Republicii Moldova doar atunci cand autoritatile de la Chisinau vor avansa pe calea reformelor si vor semna un Acord de finantare cu Fondul Monetar International, a afirmat Johannes Hahn.

“UE asteapta acum de la Republica Moldova fapte concrete: lupta impotriva coruptiei, reforme in audiovizual, investigarea furtului miliardului, colaborare cu societatea civila”, a declarat, luni, comisarul european pentru politica de vecinatate si negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, aflat intr-o vizita de o zi de documentare la Chisinau.

“UE ramane determinata sa sustina Republica Moldova, dar asteapta rezultate concrete”, a continuat oficialul european.

Hahn a insistat ca autoritatile moldovene “sa se concentreze acum pe implementarea reformelor”.

Vom relua sustinerea financiara dupa semnarea Acordului cu FMI. Speram ca FMI sa ia o decizie favorabila in privinta Republicii Moldova in octombrie“, a adaugat comisarul.

Johannes Hahn si-a exprimat speranta ca alegerile prezidentiale programate la 30 octombrie vor avea loc intr-o maniera deschisa, democratica, cu respectarea legislatiei nationale si internationale in domeniu, subliniind necesitatea respectarii angajamentelor asumate fata de OSCE si Consiliul Europei privind dreptul de a alege si de a fi ales, scrie Agerpres.

Republica Moldova va depune eforturi sustinute in vederea avansarii pe calea aplicarii angajamentelor asumate fata de partenerii europeni, asocierea la spatiul comunitar fiind una din prioritatile actualei guvernari, a spus la randul sau premierul moldovean Pavel Filip, potrivit Radio Chisinau.

Sursa: euroactiv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.