UE vrea să lanseze un fond de investiții de 3,5 miliarde de euro pentru startup-uri de tehnologie

fonduri-euro-Depositphoto.jpg
Uniunea Europeană plănuiește lansarea unui fond de investiții de 3,5 miliarde de euro care va finanța dezvoltări tehnologice, în efortul de a crește numărul inovațiilor care să depășească într-o zi giganții din SUA și China, scrie Bloomberg.

Fondurile tradiționale de capital de risc tind să evite cercetările costisitoare și riscante necesare pentru a transforma o descoperire științifică într-un produs viabil, spune Jean-Eric Paquet, responsabil cu cercetarea și inovarea în Comisia Europeană, scrie Mediafax.

Este vorba de „faimoasa vale a morții” cu care se confruntă inovația, a spus el într-un interviu la o conferință tehnologică în Helsinki. Este vorba de trecerea de la cercetarea academică la zona industrială a unei descoperiri și de faptul că investițiile în respectiva zonă, care cuprinde validarea practică a tehnologiei în laborator și în mediul industrial, precum și fazele inițiale de validare practică a acesteia atrag mai puține fonduri.

Fondul va încerca să reducă acest decalaj, furnizând finanțare firmelor din stadiul incipient în așa-numitele tehnologii profunde, precum biotehnologia, tehnologia pentru sănătate și inteligența artificială, a spus el. Fondul va fi lansat oficial în 2021 și va fi condus de Consiliul European de Inovare, iar dimensiunea finală s-ar putea modifica în funcție de rezultatul discuțiilor bugetare cu statele membre ale blocului.

În prezent, UE finanțează companiile tehnologice prin subvenții din partea comisiei și prin intermediul… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.