UEFISCDI aniversează 5 ani de internaţionalizare a cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior românesc

tehnologie-tech.jpg

UEFISCDI aniversează 5 ani de internaţionalizare a cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior românesc, prin platformele ERRIS şi StudyinRomania. 

Lansate în vara anului 2015 de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), platformele ERRIS şi StudyinRomania şi-au dovedit rolul determinant în creşterea vizibilităţii la nivel internaţional a cercetării ştiinţifice şi a învăţământului superior românesc.

Creată cu rolul de a conecta infrastructura de cercetare cu potențialii beneficiari, platforma ERRIS (Engage in the Romanian Research Infrastructures System, www.erris.gov.ro) oferă mediul ideal de cooperare în rândul comunităţii de cercetare. Pentru cercetătorii români, ERRIS este instrumentul gratuit, uşor de folosit, care aduce un plus de valoare investiţiilor şi eforturilor acestora, asigurând dinamică inovării.

Considerat un “Facebook of things”, ERRIS reuneşte în prezent 2.015 de infrastructuri, 9.324 de servicii de cercetare, 422 de servicii tehnologice şi 27.503 de echipamente. La cinci ani de la momentul lansării, ERRIS – Engage in the Romanian Research Infrastructures System – rămâne un punct de referinţă în ceea ce priveşte promovarea infrastructurilor de cercetare româneşti şi a serviciile acestora la comunitatea internaţională.

La rândul său, platforma StudyinRomania (www.studyinromania.gov.ro) a fost lansată din dorinţa de a creşte vizibilitatea învăţământului superior românesc pe plan internaţional şi de a promova potențialul României ca destinație de studiu pentru câţi mai mulţi studenți internaționali. Sub umbrela StudyinRomania, universităţile româneşti participă, din 2017, la târguri internaţionale de profil, reprezentative fiind cele organizate de EAIE – European Association for International Education (ediţiile 2017, 2018 şi 2019) şi NAFSA: Asociația Educatorilor Internaționali (ediţia din 2019). În acest moment, în platforma StudyinRomania sunt disponibile informații despre mai mult de 3.600 de programe de studiu.

Fie că este vorba despre infrastructurile de cercetare, oferta învăţământului superior, ori depunerea şi evaluarea online a propunerilor de proiecte din competiţiile PNCDI III şi FDI, platformele UEFISCDI sunt realizate pe principiul „one-stop shop” astfel încât să ofere utilizatorilor un maxim de randament şi utilitate.

Sursa: UEFISCDI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top