Comisia pentru dezvoltare regionala a Parlamentului European a avizat aplicarea regulii “n+3” pentru Romania

Parlament_UE.jpg

Parlament_UERaportul eurodeputatului ceh Oldrich Vlasak care prevede extinderea regulii “n+3” pentru Romania si Slovacia a fost adoptat marti in Comisia pentru dezvoltare regionala a Parlamentului European, dupa o veritabila mobilizare impotriva unor amendamente introduse de raportor care riscau sa blocheze negocierile cu Consiliul, punand in pericol intrarea in vigoare pana la sfarsitul anului a derogarii obtinute de cele doua state.

Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu sustine ca raportorul Oldrich Vlasak propunea practic ca orice stat membru sa poata beneficia de extinderea perioadei de doi ani pentru angajarea fondurilor UE.

“A fost o situatie sensibila, pentru ca pana la urma fiecare stat membru are posibilitatea sa ceara. Dar problema este ca Romania si Slovacia au fost mentionate explicit in concluziile Consiliului European, ca urmare a negocierilor din februarie. Pentru ca ele sunt singurele state care au fost limitate la 10% crestere a fondurilor de coeziune peste ce au avut in 2007-2013. Presedintele Traian Basescu a negociat cu Herman Van Rompuy si a primit, ca un fel de compensare, posibilitatea sa extindem perioada de cheltuire a banilor cu inca un an pentru perioada 2007-2013”, a declarat vicepresedintele grupului PPE.

Mai multe detalii: EurActiv

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.