Un centru scolar pentru copii cu deficiente din Buzau intra in reabilitare cu fonduri europene

646x404.jpg

Centrul scolar pentru Educatie Incluziva Buzau, unde invata sute de elevi cu deficiente din judet, va fi reabilitat cu fonduri europene. Cunoscut in trecut ca scoala Ajutatoare de Baieti, centrul din municipiul Buzau va fi reabilitat la standarde ultra-moderne, printr-o investitie pe peste 3 milioane de euro.

Contractul de finantare a proiectului de reabilitare a Centrului scolar pentru Educatie Incluziva Buzau a fost semnat ieri de catre reprezentanti ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si ai Consiliului Judetean Buzau.

Peste 3 milioane de euro din bugetul de investitii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea Centrului scolar pentru Educatie Incluziva din Buzau.

Lucrarile vor incepe in aceasta primavara si vor dura patru ani si jumatate. Centrul va beneficia de reabilitare termica, de instalatii electrice moderne, acoperis nou, dar si de un sistem de panouri solare.

In prezent, in Centrul scolar pentru Educatie Incluziva din Buzau invata peste 200 de elevi cu deficente din judet.

Infiintata in anul 1959, scoala Ajutatoare de Baieti a scolarizat de-alungul timpului copii cu dizabilitati, provenind din familii sarace sau din familii dezorganizate.

In 1995, scoala s-a numit scoala Speciala nr. 1. in 2003, in cadrul centrului s-a infiintat invatamântul prescolar special, iar in 2005 si invatamântul profesional.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.