Un document intern semnat de ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, demolează propunerile ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș

UE-mediu.jpg

Fostul ministru PSD al Dezvoltării, Daniel Suciu, a prezentat marți în timpul audierii în Parlament a ministrului propus la Dezvoltare, Ion Ștefan, un document semnat de acesta și trimis premierului Ludovic Orban prin care sunt respinse propunerile de reorganizare a sistemului de gestionare a fondurilor europene făcute de un alt ministru liberal, Marcel Boloș.

Documentul semnat de Ion Ștefan amendează dur o propunere de descentralizare pe regiuni a gestionării fondurilor europene. Propunerea fusese înaintată încă din luna decembrie de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, sub forma unui Memorandum discutat în ședința de guvern din 20 decembrie și transformat ulterior în mai multe proiecte de OUG adoptate în ultima ședință a guvernului Orban înainte de demiterea prin moțiune de cenzură. Proiectele au fost oprite de la publicare în Monitorul Oficial tocmai de Ludovic Orban.

”Prezint un document și dovada că dl Ludovic Orban și dl ministru al Fondurilor Europene ne-au ascuns adevărul. Vă asumați adresa pe care i-ați trimis-o premierului în 5 ianuarie 2020, intrată la cabinetul premierului în 6 ian, cu un punct de vedere privind arhitecturea de gestionare a fondurilor europene? E un memoriu pe foarte multe pagini cu semnătura dvs. în care desființați proiectul de OUG, îl contraziceți pe dl ministru Boloș și desființați argumentarea premierului. 20 și ceva de pagini prin care îl contraziceți pe premier, care a spus că pârâcioșii se bagă și vă blochează la UE”, a spus Daniel Suciu în timpul audierii din comisiile parlamentare a ministrului Ion Ștefan.

Ministrul Ion Ștefan a admis implicit veridicitatea documentului, spunând că ”e un material înaintat, semnat, nu înțeleg întrebarea. Vom iniția un proiect de lege cu privire la descentralizarea programului regional de dezvoltare. Dl deputat Suciu va avea posibilitatea în comisiile de specialitate să-și spună punctul de vedere. Vom realiza 8 programe regionale, la nivelul fiecărei regiuni”.

Ce argumente aduce documentul semnat de ministrul Ion Ștefan și înaintat premierului Orban. Punctul de vedere sintetizează patru mari riscuri ale propunerii făcute de colegul de…

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.