Un grup de antreprenori din Iasi si-a facut “cooperativa” si exporta fructe de sute de mii de euro in Rusia

fructe.jpg

fructeCerasus Grup, o organizatie din Iasi formata din peste 40 de antreprenori si fermieri ieseni care se ocupa cu productia de fructe (in special cirese), exporta fructe de peste 360.000 de euro sub brandul Panere in Moscova si in Sankt Petersburg, dar si intr-un lant de supermarketuri cu prezenta natio­nala in Rusia.

Grupul are in acest moment 210 hec­tare de livezi, din care livezile tinere nepro­duc­tive se intind pe o suprafata de 60 ha. Din suprafata totala, aproximativ 121 de hectare sunt cultivate cu ciresi, ceea ce cred ca ne face cel mai mare cultivator de ciresi din tara. Cerasus mai are in portofoliu, pe langa cirese, si mere, pere, capsune si prune“, a spus Bogdan Baianu, manager in cadrul Fructis Trading, companie membra si unul dintre asociatii Cerasus Grup.

“Cooperativa” iesenilor, creata in anul 2006 si functionala din 2008, a ajuns sa exporte produse in Rusia dupa ce patru dintre membri au accesat fonduri europene pentru modernizare sau realizarea fermelor, in proiecte cu valori cuprinse intre 700.000 de euro si 1,2 mil. euro, finantate prin interme­diul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Mai multe detalii: www.zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.