Un ministru german vrea ca banii UE pentru integrarea romilor, neabsorbiti de Romania si Bulgaria, sa fie directionati spre landul sau, NRW

bani-660x330.jpg

Ministrul pentru Integrare al landului Renania de Nord-Westfalia considera “extrem de suparator” faptul ca Romania si Bulgaria renunta in mod repetat la banii europeni alocati integrarii persoanelor de etnie roma. Liberalul Joachim Stamp (FDP) propune ca banii neabsorbiti de aceste tari, din fondurile UE pentru dezvoltare, sa fie directionati pe viitor inspre bazinul Ruhr.

“Aceste fonduri trebuie sa fie puse la dispozitia unor orase ca Dortmund si Duisburg”, unde locuiesc foarte multi imigranti din Europa de sud-est, a spus Stamp intr-un interviu acordat luni publicatiei Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ).

Stamp considera “extrem de suparator” faptul ca banii europeni pentru integrarea romilor la ei acasa nu sunt folositi de Romania si Bulgaria. El propune redirectionarea lor, pe viitor, direct in zona bazinului Ruhr, din vestul Germaniei, o zona cu mari orase industriale, ca Dusseldorf, Dortmund, Duisburg si unde procentul imigrantilor din cele doua tari (dar nu numai) este foarte ridicat.

Sursa: Hotnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.