Un nou pachet de măsuri în economie: Cei care nu pot intra în șomaj tehnic vor primi o indemnizație la nivelul salariului minim brut pe economie

lei.jpg

Grupul de lucru aflat sub coordonarea Cancelariei prim-ministrului va analiza marți un nou pachet de măsuri care să ajute domeniile economice afectate de pandemia de coronavirus, a anunțat Ionel Dancă, șeful cancelariei, la Digi24. Acesta spune că este nevoie de clarificări și alte măsuri, noul pachet având în vedere în special persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Noul pachet ar putea clarifica modul în care se acordă o indemnizație la nivelul unui salariu minim brut pe economie celor care nu pot intra în șomaj tehnic conform legii. Și prin primul pachet era stabilită această posibilitate, însă nu suficient de clar. La art. 15 se prevede “Alți profesioniști, astfel cum sunt reglementați de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care nu au calitatea de angajatori și întrerup activitatea total sau parțial în baza deciziilor emise de autoritățile publice competente potrivit legii, pe perioada stării de urgență instituite… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.