Una dintre cele mai vechi cladiri din municipiul Buzau va intra in renovare. Contractul de finantare a proiectului a fost semnat

646x404-2.jpg

Este vorba despre imobilul de pe bulevardul Nicolae Balcescu, in care a functionat odinioara spital Bratianu, cladire care de aproape doua decenii zace in paragina. Dupa reabilitare, in cladire va functiona un centru muzeal iar de jur-imprejur, va fi amenajata o gradina publica in care buzoienii se pot relaxa. Astazi a semnat acordul de finantare cu fonduri europene a lucrarilor de modernizare a imobilului.

O cladire simbol al municipiului Buzau va fi readusa la viata, cu bani europeni. Este vorba despre imobilul de pe bulevardul Nicolae Balcescu, unde a functionat Spitalul Bratianu.

Astazi, reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Est si cei ai Consiliului Judetean Buzau au semnat contractul de finantare a proiectului.

Aproape 4.000.000 de euro din bugetul de investitii al Uniunii Europene vor fi alocate pentru modernizarea cladirii cu valoare de patrimoniu. Este primul proiect din judetul Buzau finantat de Uniunea Europeana in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

Nu doar cladirea fostului spital Bratianu va fi renovata, ci si zona din jurul imobilului. Reprezentantii Consiliului Judetean spun ca aici va fi amenajata o gradina publica, cu o fantana arteziana si bancute, unde buzoienii se pot relaxa in timpul liber.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.