Timis: Primaria Timisoara vrea sa cumpere 40 de tramvaie noi; finantarea va fi asigurata din fonduri europene

tramvai-Timisoara.jpg

Municipalitatea timisoreana vrea sa cumpere 40 de tramvaie noi, articulate, ce pot transporta câte doua sute de calatori, achizitia urmând sa fie finantata din fondurile europene destinate proiectelor de mobilitate urbana durabila, a anuntat, marti, primarul Nicolae Robu.

Edilul a precizat ca nu se cunoaste înca valoarea totala a investitiei, aceasta depinzând de pretul rezultat în urma licitatiei, dar a mentionat ca pe Axa prioritara 4 sunt disponibili 56 de milioane de euro.

“Pentru achizitia acestor tramvaie pregatim lansarea licitatiei privind desemnarea firmei cu care se va încheia un contract-cadru pentru o perioada de patru ani. Vrem sa fie tramvaie de tip articulat, cu podea joasa, cu o capacitate de doua sute de calatori si cu toate dotarile moderne. (…). Ulterior, vom obtine aceste tramvaie etapizat, pe parcursul a patru ani”, a declarat Nicolae Robu, într-o conferinta de presa.

Primarul a subliniat ca aceste tramvaie vor îmbogati flota mijloacelor de transport în comun din Timisoara, care în prezent numara 50 de troleibuze, 30 de autobuze, 30 de tramvaie tip “Armonia”, 20 de minibuze, precum si sapte vaporase. Pe lânga acestea, în urmatorii ani ar urma sa fie cumparate si autobuze noi, cele aflate în circulatie având o vechime de peste un deceniu.

“Este important ca Serviciul de Transport Public Timisoara sa îmbunatateasca radical calitatea serviciilor de transport public pentru cetateni”, a mai spus primarul Nicolae Robu.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.