Unicredit Bank a inceput un proces cu un client care a depus o cerere de dare in plata

cheie_casa.jpg

Pe rolul instantelor de judecata a aparut un dosar prin care o banca contesta in instanta o actiune de dare in plata. Este vorba despre Unicredit Bank.

In data de 20 mai, la Judecatoria Sectorului 6 a fost intregisrat un dosar in care Unicredit este reclamant, iar o persoana fizica este parat. Obiectul dosarului: „alte cereri contestatie dare in plata – Legea 77/2016”. Puteti vedea doasarul aici.

“Banca poate face contestatii in instanta atunci cand exista pretentii de orice fel care exced cadrul legal. In situatia la care faceti referire, au fost formulate contestatii impotriva acelor notificari care, in opinia UniCredit Bank, nu indeplinesc conditiile de admisibilitate prevazute de lege”, sustine banca.

Legea darii in plata a intrat vineri in vigoare pe 13 mai, dupa ce a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannnis si publicata in Monitorul Oficial.

Darea in plata presupune ca debitorul care are probleme la plata creditelor imobiliare mai mici de 250.000 de euro se poate prezenta la banca si in schimbul cheilor imobilului isi poate stinge datoria.

Concret, orice persoana care a facut un credit ipotecar va putea sa apeleze la darea in plata, insa nu si daca are un credit obtinut prin programul guvernamental Prima casa.

Persoanele fizice care vor vrea sa beneficieze de darea in plata trebuie sa notifice institutia de credit despre decizia de a ceda imobilul ipotecat pentru a scapa de datorii. Pentru acest pas va fi nevoie ca debitorul sa apeleze la serviciile unui executor judecatoresc, fie la cele ale unui avocat, sau un notar public.

Potrivit unor declaratii ale lui Gabriel Biris, facute sambata la postul TV Anetna 3, circa 300 de clienti ai bancilor au notificat institutiile de credit pentru a da in plata.

Sursa: economica.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.