Unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede lanseaza un incubator de afaceri: 500.000$ pentru startup-uri

currency-3341344_960_720_3.jpg

Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume, deschide un incubator de afaceri pentru startup-uri de blockchain si monede virtuale. Binance Labs Incubation Program va oferi cate jumatate de milion de dolari startup-urilor admise in program, in schimbul unui pachet de 10% din afacere.

Programul a fost prezentat pentru prima oara in luna iunie, cand compania si-a anuntat si intentia de a lansa un fond de investitii in valoare de 1 miliard de dolari, dar acum Binance a oferit mai multe detalii cu privire la noul incubator.

In programul vor fi admise cate 8-10 startup-uri (per lot) timp de 10 saptamani, potrivit CEO-ului Binance Labs, Ella Zhang, citat de TechCrunch.

Totusi, exchange-ul nu a decis inca daca investitia de 500.000 de dolari va fi in monede fiat (dolari), criptomonede sau o combinatie a celor doua.

Dincolo de bani, compania va oferi afacerilor mentorat, consultanta tehnica, accesul la reteaua Binance si, de asemenea, suportul pentru activitati non-tehnice precum consultanta pentru departamentul de resurse umane.

Programul va incepe pe 9 octombrie, in San Francisco, iar aplicatiile sunt deschise pana la data de 14 septembrie (AICI).

CEO-ul Binance a specificat ca exchange-ul cauta sa finanteze in special proiecte de infrastructura, securitate, exchange-uri descentralizate, portofele electronice, sercivii de plati, aplicatii descentralizate si jocuri.

De asemenea, Binance doreste sa extinda programul in diferite parti ale lumii.

Strategia agresiva de investitii a Binance are sens. Ca cel mai mare exchange de monede digitale din lume (ca volum) — cu peste 1 miliard de dolari tranzactionati in ultimele 24 de ore — este practic o imprimanta de bani, dar in acelasi timp, compania este dependenta in totalitate de industria criptomonedelor.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.