Primaria Capitalei da un nou ajutor financiar: 450 lei/an pentru elevii din familii cu venituri reduse, pentru rechizite

gabriela-firea.jpg

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat propunerea primarului Gabriela Firea de a acorda un ajutor de 450 de lei, o data pe an, pentru achizitionarea de rechizite, elevilor bucuresteni cu varste cuprinsa intre 6 si 14 ani, daca venitul pe membru de familie este sub 1.900 de lei. Scopul este prevenirea abandonului scolar in familiile cu venituri reduse. De acest ajutor ar putea beneficia circa 35.000 de copii din Bucuresti, iar impactul bugetar circa 3,5 milioane de euro/an.

Consiliul General a mai aprobat la propunerea Gabrielei Firea ca tinerii intre 17 si 27 ani care parasesc sistemul de protectie a copilului din Capitala sa fie angajati la companiile municipale si sa primeasca locuinte de serviciu. Companiile municipale sunt obligate sa asigure un fond de locuinte in acest scop. In plus, 2.000 de tineri vor beneficia de cursuri de calificare, initiere sau perfectionare autorizate, precum si de stimulente de angajare, potrivit unui alt proiect aprobat de consilierii generali. in document nu este precizata valoarea stimulentului.

Sprijinul financiar pentru rechizite urmeaza sa fie acordat de catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB). Beneficiarii vor fi parintii/reprezentantii legali ai copiilor incadrati intr-o forma de invatamant publica sau privata, cu domiciliul stabil in Bucuresti de cel putin sase luni sau resedinta de cel putin sase luni pe raza administrativ-teritoriala a Municipiului Bucuresti.

Sprijinul va fi acordat sub rezerva achitarii de catre beneficiar a obligatiilor de plata fata de bugetul local.

Produsele care pot fi achizitionate cu sprijinul financiar sunt: carti pentru copii care ajuta la cresterea si dezvoltarea corespunzatoare a acestora, carti care fac parte din bibliografia obligatorie, manuale scolare, culegeri, carti de colorat, carti cu povesti, carti audio, carti de matematica si logica, stiinta si viata, educatie medicala, educatie civica si etica.

De asemenea vor putea fi luate: rechizite si papetarie pentru copii: instrumente de scris si corectura, articole din hartie, caiete si coperti, adezivi, obiecte pentru pictura, desen, penare, ghiozdane, dar si alte articole scolare.

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.