URBIS, nou serviciu de consiliere in sprijinul oraselor

corina-cretu.jpg

URBIS („Urban Investment Support”) va ajuta orasele sa-si planifice investitiile astfel incât acestea sa-si poata sprijini strategiile de dezvoltare urbana si sa obtina un acces mai usor la finantare. Acest nou serviciu de consiliere le va sprijini in conceperea, planificarea si implementarea strategiilor si proiectelor lor de investitii, oferindu-le consultanta financiara si tehnica personalizata, inclusiv referitor la optiuni de finantare inovatoare. Obiectivul este de a promova demararea pe termen scurt si mediu a unor proiecte solide, de exemplu in domeniul actiunilor climatice urbane.

„Avem obiective ambitioase pentru dezvoltarea urbana durabila in cadrul Agendei urbane a UE, iar URBIS ne va ajuta sa le atingem. Multumita acestei initiative, orasele vor beneficia de sprijinul necesar pentru a crea noi oportunitati pentru locuitorii lor”, a declarat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu cu ocazia lansarii URBIS, in cadrul “Forumului Oraselor” 2017 de la RotterdamCautati traducerile disponibile pentru linkul precedentNL.

URBIS va fi format din experti ai Bancii Europene de Investitii (BEI (link is external)) provenind de la diferitele servicii consultative si de proiect ale institutiei, inclusiv din personal BEI aflat in statele membre, si din experti ai JASPERS, echipa independenta specializata in elaborarea proiectelor de calitate finantate de UE. De sprijinul lui pot beneficia orase de toate dimensiunile din toate statele membre, prin intermediul unei pagini de internet gazduite de Platforma europeana de consiliere in materie de investitii (link is external).

URBIS va oferi sprijin pentru:

  • imbunatatirea strategiei de investitii a unui oras;
  • aducerea proiectelor si a programelor de investitii intr-un stadiu de rentabilitate;
  • explorarea oportunitatilor de finantare prin Fondul european pentru investitii strategice (FEIS), prin fondurile politicii de coeziune sau prin ambele posibilitati combinate;
  • oferirea de sprijin in cadrul lucrarilor pregatitoare pentru platformele de investitii si mecanismele care combina fondurile, asigurarea legaturii cu intermediarii financiari si crearea de modalitati de implementare a acestor mecanisme;
  • dezvoltarea unor modalitati de finantare care sa vizeze reducerea sarcinii asupra datoriei publice locale si facilitarea accesului la finantare al intreprinderilor municipale si al furnizorilor de servicii urbani privati.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.