Urgentarea aprobarii proiectelor din sectoarele de apa si transporturi, agreata de ministrul Rovana Plumb si conducerea BEI

1Luxembourg.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a avut, astazi, o intalnire cu vicepresedintele Bancii Europene de Investitii (BEI), domnul Vazil Hudak, la sediul central al institutiei, de la Luxembourg.

Dialogul a avut loc in prezenta echipei care coordoneaza activitatea si proiectele dezvoltate de tara noastra.

Au fost discutate aspecte legate de parteneriatul institutional al Romaniei cu BEI privind portofoliul de proiecte din sectoarele de mediu, apa si transporturi, pregatite de autoritatile romane alaturi de BEI sau Jaspers (Joint Assistance to Support Projects in European Regions).

La reuniunea de la Luxembourg, unde din partea Romaniei a mai fost prezent domnul Catalin Gheran, director general AM POIM, au fost agreati, astazi, cativa pasi concreti pentru urgentarea aprobarii proiectelor din sectoarele de apa si transporturi.

Astfel, se va lucra prioritar pentru un prim pachet de 12 proiecte de mediu, din care 11 in sectorul de apa si proiectul pentru combaterea eroziunii costiere, precum si pentru urgentarea pregatirii tuturor proiectelor din sectorul de transport.

Pentru atingerea obiectivelor asumate, ministrul Fondurilor Europene a solicitat BEI suplimentarea resurselor umane puse la dispozitie pentru Romania.

La intalnire, s-a convenit, totodata, continuarea dialogului pentru o mai prompta reactie in legatura cu orice intarziere aparuta pe parcurs, cu un obiectiv clar si anume demararea in cel mai scurt timp a implementarii proiectelor finantate din fonduri europene pe care Romania le are in pregatire.

Ministrul Rovana Plumb saluta deschiderea si atitudinea pozitiva a echipei BEI, condusa de vicepresedintele Hudak.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.