Va fi modernizat drumul catre Bisoca, o zona pitoreasca a judetului Buzau

646x404-1.jpg

Un contract de finantare privind modernizarea DJ 203C – limita Jud. Vrancea – Bisoca – Sarulesti – Vintila Voda a fost semnat astazi. Proiectul este finantat de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, prin Programul National de Dezvoltare Locala II.

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a semnat, marti, la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene contractul de finantare in valoare de 98.595.529,00 lei, suma necesara refacerii celor peste 24 de kilometri de drum care face legatura intre comuna Vintila Voda si judetul Vrancea.

Bisoca este una dintre comunele din Buzau cele mai generoase in peisaje si monumente naturale. Aici se afla unul dintre cele mai importante centre monahale, Poiana Marului, unde a slujit cu sute de ani in urma Sfântul Vasile de la Poiana Marului.

Din pacate, accesul catre comuna aflata la 65 de kilometri de municipiul Buzau este mult ingreunat de infrastructura rutiera extrem de deteriorata.

Principalul obiectiv din Bisoca, vizat de turistii care aleg aceasta zona, este Manastirea Poiana Marului, din satul Bisocuta, monument din secolul al 18-lea, circa 1730, a ars la 1771 si refacut intre 1781-1784. Biserica mare cu hramul dedicat Tuturor Sfintilor este din lemn. Biserica mica are hramul „Nasterea Maicii Domnului si a fost construita intre 1810 – 1812. La sfârsitul sec. al 18-lea aici a venit Paisie Velicicovski, teolog din Rusia.

Sursa: Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.