Vin banii pentru reabilitarea blocurilor din regiunea Nord-Est in care locuiesc persoane defavorizate

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR Nord-Est) pune la bataie 22,8 milioane de euro pentru proiecte privind reabilitarea blocurilor construite intre anii 1950 si 1990, blocuri in care locuiesc familii cu venituri reduse sau persoane din categorii sociale vulnerabile. Beneficiarii eligibili sunt cele sase unitati administrativ teritoriale, municipii resedinta de judet din regiunea Nord-Est, in calitate de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari.

Lucrarile finantate pot viza atat reabilitarea termica a anvelopei, adica izolarea termica a partii opace a fatadelor, inlocuirea tamplariei exterioare existente, inchiderea balcoanelor sau a logiilor cu tamplarie termoizolanta, cat si reabilitarea sistemului de incalzire“, s-a aratat in comunicatul de presa al ADR Nord-Est.

Din costul total al unui proiect de investitii, 60% va fi suportat din Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat, iar restul banilor, adica 40% vor fi asigurati de Autoritarea Publica Locala si asociatia de proprietari, in functie de veniturile proprietarilor.

Cererile de finantare se pot depune la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est din Piatra Neamt, strad Lt. Draghescu, nr. 9, incepand cu data de 15 noiembrie“, conform ADR Nord-Est.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.