Voucherele pentru biciclete sunt venituri impozabile. Ce riscați dacă nu le declarați la Fisc

PTgwMCZoYXNoPTVlOTE2MmNhMDc5N2U5MDg0MTZhNTg0Y2ZjYmJiNmM1.thumb_.jpg

Persoanele care au primit anul trecut vouchere pentru biciclete de la Primăria Capitalei sunt obligate să depună în acest an Declaraţia Unică şi să plătească un impozit de 10% pentru acest venit, spun reprezentanți ai ANAF.

În jur de 25.000 de bucureșteni trebuie să depună, astfel, Declarația Unică pentru voucherul din 2018 și să achite impozitul de 50 de lei. Primăria a acordat 5.000 de vouchere și în 2017.

De ce este important: Voucherele pentru biciclete au fost acordate de Primărie persoanelor fizice fără o informare suficientă referitor la obligațiile pe care le au. Acum, mulți oameni trebuie să depună Declarația Unică doar pentru asta sau, mai rău, se vor trezi cu amendă de la ANAF. Primăria a știut, însă, că pentru acestea vor exista obligații fiscale, iar în Regulamentul pentru acordarea voucherelor a prevăzut că “utilizarea voucherului atrage obligația beneficiarului atât de declarare a venitului aferent voucherului, cât și de plată a impozitului rezultat, cu respectarea procedurilor stabilite de legislația în vigoare”.

Primăria București a consultat la momentul respectiv Ministerul Finanțelor, inclusiv asupra posibilității reținerii la sursă a impozitului, variantă respinsă de specialiștii din Finanțe. Primăria a știut, astfel, că persoanele care primesc aceste vouchere trebuie să declare și să achite impozit, dar nu a informat adecvat beneficiarii.

Valoarea voucherelor acordate anul trecut de Primărie este de 500 de lei, astfel că impozitul datorat pentru voucher este de 50 de lei.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.